Ansioituneet ja kannustavat opettajamme luovat Helsinki Design Schoolin opetukseen miellyttävän ja mukaansatempaavan ilmapiirin. Opettajamme haluavat rohkaista vuoropuheluun ja keskusteluun. Tavoitteemme on luoda opinnoista palkitseva elämys sekä tarjota sellaista tietoa, taitoa ja verkostoja, mitkä aidosti hyödyttävät opiskelijoitamme.
Teemme asioita uudella tavalla ja ennakkoluulottomasti, uskoen siihen, että idearikkaan uuden sukupolven sekä kokeneiden ammattilaisten yhteistyö luo innostavia opetushetkiä, joiden arvokkaita sisältöjä opiskelijamme voivat monin tavoin käyttää oman uransa edistämiseksi.
Helsinki Design Schoolin tutkinnoissa opettavat omien alojensa parhaat ammattilaiset. Heillä on tiedon lisäksi paljon kokemusta ja osaamista käytännön työelämästä, yrittäjyydestä ja eri alojen todellisista tarpeista.
Helsinki Design Schoolissa opettaa yli 100 arvostettua ja innostavaa osaajaa. Seuraavassa on esitelty osa luennoitsijoistamme.
Nykyään Stockmannilla ja aikaisemmin muun muassa Manna & Co:lla sekä VOLTin Suomen maajohtajana toimineella Erika Ahlbergilla on muodin alalta lähes 20 vuoden kokemus sekä muodin ostotoiminnasta yli kymmenen vuoden kokemus. Tutuksi ovat tulleet niin globaalit muodin brändit kuin erilaiset ostosyklit fasf fashionista muuttumattomiin mallistoihin. Erika Ahlberg opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.
Valokuvaaja, graafinen suunnittelija, web-suunnittelija ja AD Tero Ahonen opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan sekä Valokuvaajan tutkinnoissa. Ahonen on tehnyt luovaa suunnittelua monille tunnetuille brändeille sekä artisteille, kuten J. Karjalainen, Behm, Tavastia, Paperi T, Helsingin kirjamessut, Jonna Tervomaa, Olavi Uusivirta ja Warner Music Finland.
Sisustusarkkitehti ja tilakonseptoinnin ammattilainen Annariina Alander (Sisustusarkkitehtitoimisto Franz) on toteuttanut vaativia suunnittelutoimeksiantoja monille tunnetuille yrityksille. Suunnittelutoimisto Franzin asiakkaita ovat muun muassa ravintola Lily Lee, Finnkinon uudet elokuvateatterit, Tommy Hilfiger, Calvin Klein sekä useat hotellit. Annariina Alander opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkinnossa.
Sisustusarkkitehti Joanna Amemorin osaamiseen kuuluvat niin tila-, pintamateriaali- ja kalustesuunnittelu kuin tilojen stailauskin. Hän vastaa muun muassa Artekin Helsingin lippulaivamyymälän vaihtuvista esillelaitoista ja näyttelyistä. Amemorin asiakkaisiin kuuluvat niin yksityisasiakkaat kuin yrityksetkin. Joanna Amemori opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkinnossa.
Arvostetun Arabian Taideosaston taiteilija Jasmin Anoschkin on pitänyt kymmeniä yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on yksityis- ja museokokoelmissa ei puolilla maailmaa, esimerkiksi Suomen valtion sekä nykytaiteen museo EMMAn kokoelmissa. Helsinki Design Schoolin eri koulutuksissa opettavan Anoschkinin teoksista on julkaistu myös postimerkkejä.
Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan tutkinnossa sekä Muotimarkkinoinnin tutkinnossa opettava Anni Arela toimi pitkään pääsuunnittelijana vuonna 2006 perustetussa perheyhtiö Arelassa, joka tunnettiin erityisesti laadukkaista materiaaleistaan sekä vastuullisesta vaatesuunnittelustaan. Nykyään Arela työskentelee freelance-suunnittelijana useille tunnetuille muotibrändeille.
Sisustusarkkitehti Janni Areva toimii yrittäjänä Suunnittelutoimisto Bakeryssa, joka on keskittynyt brändilähtöiseen tilakonseptointiin, kuten markettien, hotellien, ravintoloiden sekä messuosastojen suunnitteluun. Useille tunnetuille brändeille suunnitellut Areva opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkinnossa.
Antero Arjatsalo on yksi Suomen kokeneimpia elokuva- ja televisiokäsikirjoittamisen opettajia. Hän on kirjoittanut erilaisissa käsikirjoittamisen toimenkuvissa muun muassa televisiosarjoja Salatut elämät sekä Käenpesä ja teatterielokuvia kuten Ganes ja Hevisaurus. Lisäksi hän on toiminut dramaturgina elokuvissa kuten Paha maa (2005) ja Riisuttu mies (2006).
Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan sekä Visualistin tutkinnoissa opettava Matilda Arjatsalo toimii Vepsäläisellä muun muassa myynnin, sisustussuunnittelun sekä 3D-suunnittelun parissa. Arjatsalo vastaa muun muassa Vepsäläisen ammattilaisten ohjelmisto-osaamisen kehittämisestä sekä kouluttamisesta.
Valokuvaaja ja videotaiteilija Elina Brotherus opettaa Helsinki Design Schoolin valokuvauksen opiskelijoita. Brotherus on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista nykyvalokuvaajista. Hänet on palkittu lukuisilla palkinnoilla, kuten Carnegie Art Award -palkinnolla, Fotofinlandialla, valokuvataiteen valtionpalkinnolla sekä Pro Finlandia -mitalilla.
Heidi Cheng (Head of Market Area, Japan, Marimekko) on kansainvälisen muodin ammattilainen, joka on työskennellyt myös Finnairin sekä Minna Parikan kansainvälisen markkinoinnin parissa. Kalevala Korun hallitukseen kuuluva Cheng innostaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnon opiskelijoita näkemään mahdollisuuksia muodin alalla myös Suomen rajojen ulkopuolella.
Mia Dillemuth on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista muotitoimittajista. Hän hallitsee taidokkaasti muotitoimittamisen eri muodot olipa kyse sitten muotipalstojen tekemisestä tai editoriaaleista. Mia Dillemuth on toiminut ELLE-lehden muotituottajan tehtävissä, muotitoimittajana Gloriassa sekä freelance-toimittajana ja stylistina. Mia Dillemuth opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.
Graafinen suunnittelija Jonatan Eriksson on yksi maineikkaan ja palkitun Tsto-suunnittelutoimiston perustajista. Tsto on tehnyt upeaa graafista suunnittelua esimerkiksi Marimekolle, Artekille, Vitralle, Helsingin Taidehallille sekä Flow-festivaaleille. Eriksson opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.
Juha Flythström (N2 Creative) on digimainonnan sekä -optimoinnin ammattilainen. Hän hallitsee niin strategisen suunnittelun kuin yksittäisten kampanjoidenkin suunnittelun. Ydinosaamisalueita Flythströmillä ovat esimerkiksi hakusanamainonta, sosiaalisen median mainonta, web-analytiikka, konversio-optimointi sekä hakukoneoptimointi. Juha Flythström opettaa Helsinki Design Schoolin Web-suunnittelijan tutkinnossa.
Alvar Gullichsen on yksi Suomen tunnetuimmista kuvataiteilijoista. Hänet tunnetaan taidemaalarina, kuvanveistäjänä ja muusikkona. Gullichsenin perustama kuvitteellinen teollisuusyritys Bonk Business Inc. on luovuuden taidonnäyte, joka on saanut paljon kansainvälistä tunnustusta. Kuvataiteilija Alvar Gullichsen opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.
Graafinen suunnittelija Ossi Gustafsson on toteuttanut visuaalisia identiteettejä lukuisille yrityksille ja yhteisöille, kuten Tasavallan presidentin kanslialle. Gustafsson toteuttaa ulkoasusuunnittelua niin messuille ja tapahtumiin, painotuotteisiin, viestintä- ja markkinointimateriaaleihin, mainontaan kuin sähköiseen mediaankin. Ossi Gustafsson opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.
Maria Haapala on toiminut visuaalisen markkinoinnin parissa Marimekolla (Country Visual Merchandising Manager), Tommy Hilfigerillä, Anttilan Kodin Ykkösessä sekä Stockmannilla. Nykyään Haapala vastaa Finlaysonin visuaalisesta markkinoinnista. Monipuolisesti visuaalisen markkinoinnin eri osa-alueet hallitseva Maria Haapala opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa.
Kansainvälisen TBWA-mainostoimiston in-house valokuvaaja Fanny Haga on kuvannut mainos- ja tuotevalokuvaa niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin tunnetuille brändeille. Ammattikuvaajan työhönsä hän on saanut vaikutteita asuessaan Tokiossa, Taipeissa ja São Paolossa. Fanny Haga opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan sekä Valokuvaajan tutkinnoissa.
Esittelyteksti on tulossa.
Valtteri Hirvonen on outdoor- ja lifestylevalokuvaaja, joka hallitsee taidokkaasti myös liikkuvan kuvan sekä kuvankäsittelyn. Kuvaamon ammattivalokuvaajiin kuuluva Hirvonen on kuvannut monille tunnetuille brändeille kuten Ferrarille, Shellille, Suunnolle, Fonectalle, Luhdalle, Nokialle sekä Stockmannille. Valtteri Hirvonen opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan ja Graafisen suunnittelijan tutkinnoissa.
Sisustusarkkitehti Iida Honkala on työskennellyt pitkään maineikkaassa Vertti & Co -suunnittelutoimistossa. Hän on ollut mukana toteuttamassa monia Vertti & Co projekteja, kuten hotellien, risteilylaivojen ja ravintoloiden sisustusratkaisuja sekä tunnettujen yritysten toimitiloja. Honkala opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan sekä Visualistin tutkinnoissa.
Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa opettava Aapo Huhta on valittu muun muassa Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2020 sekä Magnum-kuvatoimiston 30 parhaan alle 30-vuotiaan valokuvaajan listalle. Huhdan valokuvia ovat julkaisseet esimerkiksi New York Times, Bloomberg Businessweek, Vice, The Guardian / The Observer, Financial Times, Die Zeit Magazine, Dazed Digital sekä Fotografia Magazine. Hänet on palkittu myös Young Nordic Photographer -palkinnolla. Aapo Huhdan valokuvia on ollut esillä näyttelyissä ympäri maailmaa, kuten valokuvataiteen museossa Fotografiskassa Tukholmassa.
Ville Hyvönen on toiminut ilmakuvaajana monissa kotimaisissa ja kansainvälisissä tuotannoissa teatterielokuvien, mainoselokuvien sekä konserttitaltiointien parissa. Hyvönen on toteuttanut ilmakuvauksia esimerkiksi seuraaville yrityksille: BBC, Five Currents, 20th Century Fox, Mercedes-Benz, Solar Films, Oakley, Rovio, Moskito, Fazer, Nokia, Angel Films, Woodpecker Film, Also Starring, Matila Röhr Productions, Leo Burnett sekä Rähinä Records. Ville Hyvösen helicam -kuvaustuotantoja on nähty myös kansainvälisessä menestyssarjassa Pako (Prison Break).
Valokuvaaja Olli Häkkinen on työskennellyt jo pitkään konseptuaalisen tuote- ja brändikuvauksen alalla tunnetuille yrityksille kuten Iittala, Finlandia Vodka, Finnair ja Vepsäläinen. Hänelle ominaista on tarkka silmä väreille, sommittelulle ja valaisulle sekä niiden valjastamiselle viimeistellyn ja näyttävän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Olli yhdistää laajaa kokemustaan mainoskuvauksen maailmasta omaan graafisen selkeään tyylinsä, joka on mm. palkittu Vuoden Huiput-kilpailussa. Olli Häkkinen opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa.
Antti Innanen on IPR-asioihin, brändäykseen ja tekniikan lainsäädäntöön keskittynyt lakimies ja boutique-lakitoimisto Dottirin perustaja. Dottir toimii Helsingissä, Berliinissä ja San Franciscossa. Dottirin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Samuji, Flow Festival ja Slush. Hän on kirjoittanut teokset "Brändin Suoja" ja "Internetoikeus" sekä useita artikkeleita brändeistä ja niiden oikeudellisesta suojaamisesta. Antti Innanen opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.
Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa opettavat muotisuunnittelija Laura Juslin ja arkkitehti Lilli Maunula ovat toteuttaneet tuotemuotoilua, visuaalista konseptointia, myymäläympäristöjä sekä tilainstallaatiota monille tunnetuille yrityksille. Juslin Maunulan luovaa osaamista ovat hyödyntäneet esimerkiksi Artek, Marimekko, Kalevala sekä Tikkurila. Suunnittelijakaksikko Juslin Maunula valittiin Vuoden nuoreksi muotoilijaksi vuonna 2022.
Ammattikuvaaja Pasi Järvenpää on monipuolinen valokuvaaja, joka hallitsee niin henkilö- kuin tuotevalokuvaamisenkin. Hän on kuvannut monille tunnetuille asiakkaille alkaen Mert Otsamon muotikuvista ja Mercedez Benzin -brändikuvista aina Familonin upeisiin tuotekuviin. Järvenpää opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa.
Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkinnossa opettava Helena Karihtala-Koski on toiminut yrittäjänä yli 15 vuoden ajan. Hän on suunnitellut niin yksityiskoteja kuin julkisia tilojakin tehden tila- ja sisustussuunnittelua korjausrakennus- ja uudiskohteissa, erilaisia toimitila- ja liiketilatoteutuksia yrityksille sekä monia elämyksellisiä messuosastoja. Suurelle yleisölle Helena Karihtala-Kosken vahva ammattitaito on tullut tutuksi esimerkiksi Seinäjoen Asuntomessuilla 2016 (Kannustalon asuntomessukohde), Timberwisen näyttely- ja toimitiloissa sekä MTV3:n T.i.l.a -ohjelmassa 2005-2009.
Mari Kekäle on muodin alan ammattilainen, jolla on paljon kokemusta monien tunnettujen muotibrändien toiminnasta sekä esimerkiksi visuaalisesta markkinoinnista. Nykyään yrittäjänä (The Ateljé) toimiva Kekäle tekee yhteistyötä muun muassa Marimekon kanssa sekä edistää kestävien arvojen toteutumista omassa yritystoiminnassaan. Mari Kekäle opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin sekä Visualistin tutkinnossa.
Esittelyteksti on tulossa.
Muotimarkkinoinnin sekä Muotisuunnittelijan tutkinnon opiskelijoille stailaamista opettava Liisa Kokko on yksi Suomen tunnetuimmista ammattistylisteistä. Kokko on pitkän ja vaikuttavan uransa aikana stailannut muotia eri puolilla maailmaa niin näytöksiin, mainoksiin kuin eri medioihinkin. Liisa Kokko on pitkäaikainen Gloria-lehden stylisti.
Arttu Kokkonen on tunnettu valokuvaaja, jonka sydäntä lähellä ovat erityisesti henkilö- ja tapahtumavalokuvaaminen sekä valaisun hienoudet. Monille tunnetuille asiakkaille, kuten Warner Music Finlandille, Weekend -festivaaleille, Olavi Uusivirralle sekä Fullsteam Recordsille, kuvannut Kokkonen opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa.
Stockmannin naistenmuodin Assortment Lead Julia Koskilahti on työskennellyt muodin alalla eri tehtävissä yli 20 vuotta. Vaatekaupasta vaatteiden maahantuonnin puolelle siirtynyt Koskilahti työskenteli eri merkkien myyntiedustajana lähes seitsemän vuotta. Nykyisessä työssään Stockmannin muodin ostajana Koskilahti on työskennellyt 8 vuotta, jonka kautta tutuksi ovat tulleet kansainväliset sekä kotimaiset muotibrändit. Koskilahti on ostanut naistenmuotia niin Suomeen, Baltiaan, Venäjälle kuin Stockmannin verkkokauppaankin. Julia Koskilahti opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.
Graafinen suunnittelija Matti Kunttu on yksi maineikkaan ja palkitun Tsto-suunnittelutoimiston perustajista. Tsto on tehnyt upeaa graafista suunnittelua esimerkiksi Marimekolle, Artekille, Vitralle, Helsingin Taidehallille sekä Flow-festivaaleille. Eriksson opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.
Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa opettavalla Kristina Kuuskoskella (Stockmannin naistenmuodin Assortment Lead) on laajaa kokemusta muodin alalta yli 20 vuoden ajalta, joista 15 vuoden ajan hän on toiminut ostotoiminnan parissa. Työssään Kuuskoski on vastannut Stockmannin naisten ja miesten muodin valikoiman rakentamisesta ja kehittämisestä kaikilla markkina-alueilla ja kaikissa myyntikanavissa. Kuuskoski haluaa opetuksessaan antaa opiskelijoille kattavan kuvan muodin ostotoiminnasta sekä valmiudet työskentelyyn nopeasti muuttuvalla muodin alalla.
Yksi vaikuttajamarkkinoinnin pioneereista, Jenna Kämäräinen, innostaa Helsinki Design Schoolin muotimarkkinoinnin opiskelijat muotimedioiden ja muotijournalismin maailmaan. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus niin printti- kuin verkkomedioiden parista ja muodin alan sisällöntuottamisesta.
Esittelyteksti on tulossa.
Jarkko T. Laine on arvostettu elokuvaaja, joka on toiminut pääkuvaajana useissa pitkissä teatterielokuvissa. Laine on elokuvannut muun muassa elokuvat Ganes, F.C Venus, Hymypoika, Onnenonkija, Näkymätön Elina, Kummelin Jackpot ja Pussikaljaelokuva. Hän on ohjannut myös useita mainosfilmejä. Jarkko T. Laine on voittanut useita elokuva-alan palkintoja Suomessa ja ulkomailla, kuten Jussi-palkinnon Äideistä parhain elokuvan kuvauksesta.
Laura Laine on muotikuvittamisen huippuammattilainen, jonka omaleimaiset muotikuvitukset- ja piirrokset ovat lumonneet ihmisiä eri puolilla maailmaa. Tällä muotipiirtämisen virtuoosilla on vaikuttava asiakasjoukko, johon kuuluvat esimerkiksi The New Yorker, Vogue, H&M, GAP, Elle, Zara, Telegraph, Rad Hourani, The New York Times, Tommy Hilfiger ja The Guardian. Hänet palkittiin vuonna 2011 Vuoden nuori muotoilija -palkinnolla yhdessä vaatesuunnittelija Heikki Salosen kanssa. Laura Laine opettaa Helsinki Design Schoolin Muotisuunnittelijan tutkinnossa.
Anu Latvala on konseptisuunnittelun, sisustussuunnittelun sekä brändäämisen ammattilainen. Pentagon Design suunnittelutoimistossa aikaisemmin työskennellyt Latvala toimii nykyään Sisustusarkkitehdit Fyra:ssa. Hän on toteuttanut vaativia sisustusarkkitehtuurisia ratkaisuja esimerkiksi Fazerille, Koneelle, Lumenelle ja SRV:lle. Sisustusarkkitehti Anu Latvala opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin ja Sisustussuunnittelijan tutkinnoissa.
Esittelyteksti on tulossa.
Graafinen suunnittelija ja AD Tomi Leppänen on toteuttanut graafista suunnittelua monille visuaalisesti näyttäville brändeille (kuten Typewriter Collection, Bageri Å, PUF, TRE Salon ja Hakola). Leppänen johdattelee Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelun opiskelijat visuaalisen kerronnan maailmaan sekä kannustaa opiskelijoita omien portfolioiden toteuttamisessa. Leppänen on toiminut pitkään myös ammattimuusikkona.
Minna Luoma opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa. Kirjamuotoilija ja graafinen suunnittelija Luoma on voittanut useita graafisen alan palkintoja, kuten Vuoden kaunein kirja vuonna 2009 sekä Kirjataiteen kaunis kirja -palkinto Suomen kirjataiteen komitean Vuoden kauneimmat kirjat 2016 -kilpailussa.
Jarno Luotonen suunnittelee markkinointia ja mainontaa Makia Clothingille sekä toimii SEK & Grey:n luovana johtajana. Makia on katumuotiin keskittynyt omaleimainen brändi, jonka myynnistä suurin osa tapahtuu vientinä ulkomaille lähes neljäänkymmeneen eri maahan. Tekstiili- ja vaatetusteollisuus ry Finatex palkitsi Makia Clothingin Vuoden suomalainen muotiteko palkinnolla vuonna 2011. Jarno Luotonen opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.
Sisustusarkkitehti Heidi Nalli (Franz Design) opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkinnossa. Franz toteuttaa asiakkailleen monipuolisesti sisustusarkkitehtuuriratkaisuja muun muassa hotelleihin, toimitiloihin, luoviin tiloihin, myymälöihin ja kauppakeskuksiin, risteilyaluksille, museoihin, showroomeille sekä oppimisympäristöihin. Lisäksi Franz Design tekee esimerkiksi kaluste- sekä valaisinsuunnittelua.
Muotoilija Timo Niskanen (HIMMEE) opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan ja Visualistin tutkinnoissa. Niskasen suunnittelema Loop-valaisin on valittu New Yorkin modernin taiteen museon myyntivalikoimaan ja vuonna 2016 hänen suunnittelema Filly-valaisinperhe valittiin ehdolle Muoto 2016 käyttöesineeksi. Filly-tuoteperhe voitti yleisöäänestyksen ja valittiin vuoden sisustustuotteeksi.
Ilmari Olkinuora on maahantuonnin ja agentuuritoiminnan huippuammattilainen, jolla on monipuolista kokemusta muodin markkinoinnista. Yrittäjänä toimiva Olkinuora vastaa esimerkiksi Wranglerin, Fred Perryn, Svean, Samsoe & Samsoen ja Makian tuotteiden showroom-myynnistä. Ilmari Olkinuora opettaa Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.
Janne Parri on itsenäinen Webflow-kehittäjä ja web-suunnittelija. Taustaa hänellä on kaupalliselta alalta sekä digitaalisesta markkinoinnista. Nykyään hän toimii lähes yksinomaan Webflow'n parissa ja on Suomen ensimmäinen Webflow-partner. Helsinki Design Schoolissa Parri perehdyttää opiskelijat verkkosivujen suunnittelun kiehtovaan digimaailmaan.
Benjam Pöntinen on kokenut ja arvostettu luontokuvaaja, joka on julkaissut kymmeniä luontokuvaamiseen liittyviä kirjoja sekä voittanut monia alan arvostettuja palkintoja, kuten BBC Wildlife Photographer of the Year Competition (Sarjavoitto / Linnut) ja Veolia Wildlife Photographer of The Year 2011 (Sarjavoitto / Eläimet ympäristössään / Lumijänis). Pöntinen on toiminut myös useissa luontokuvaamisen luottamustoimissa, kuten Suomen ammattiluonnonkuvaajat ry:n puheenjohtajana sekä Valtion valokuvataidetoimikunnan jäsenenä. Benjam Pöntinen opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa.
Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa opettava graafinen suunnittelija Mikko Reponen toimii suunnittelutoimisto Werkligin Lead Designerina ja partnerina. Werklig on palkittu monin tavoin graafisen alan arvostetuissa kilpailuissa, kuten ADC*E Europe Nominationissa, Grafian Vuoden Huipuissa, The Dieline Awards:ssa sekä European Design Awards:ssa. Werkligin asiakkaita ovat muun muassa Amos Rex, EMMA, Polar sekä Pure Waste.
Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa opettava Antti Rimminen (Urban View) on trendituntemuksen huippuosaaja. Rimmisen yritys Urban View edustaa Suomessa muun muassa Pantonen ja RAL:n värijärjestelmiä. Rimmisen trendeihin liittyvää kaupallista osaamista ovat hyödyntäneet monet tunnetut eri toimialojen yritykset.
Juulia Rinne (Assortment Lead, Stockmann) vastaa Stockmannin kosmetiikan tuotevalikoiman rakentamisesta ja kehittämisestä sekä kauneustuotteiden ja muiden trendien seuraamisesta. Kosmetiikan huippuosaaja Rinne on aikaisemmin työskennellyt esimerkiksi Australiassa Sunshades Eyewearilla sekä Giorgio Armanilla. Hänellä on paljon kokemusta myös muoti- ja tuotekuvaamisesta. Rinne on suorittanut muun muassa Master in Fashion Brand Management tutkinnon Polimodassa Firenzessä. Juulia Rinne opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.
Marica Rosengård on yksi tunnetuimmista suomalaisista muotivalokuvaajista. Hänen muoti-, mainos- ja lifestyle-kuviaan on julkaistu useissa johtavissa muoti- ja lifestyle-lehdissä. Rosengård on toiminut myös Suomen Huippumalli haussa televisio-ohjelman tuomarina. Hän opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin sekä Muotisuunnittelijan tutkinnoissa.
Animaattori ja ohjaaja Antti Rossi on toteuttanut animaatioita monille tunnetuille brändeille, kuten Fonectalle, Segafredolle, Telialle ja Prismalle. Rossi opettaa Helsinki Design Schoolin Graafisen suunnittelijan tutkinnossa.
Sisustusarkkitehti Sanni Ruola opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan sekä Visualistin tutkinnoissa. Hän työskentelee palkitussa Suunnittelutoimisto Amerikassa, jonka toimesta on suunniteltu kauppakeskuksia, myymälöitä, kaupunkiympäristöjä, ravintoloita ja hotelleja.
Mikko Ryhänen on arvostettu muoti-, mainos- ja lifestyle-valokuvaaja. Hänen taidonnäytteitään ovat esimerkiksi Artekin tuotekatalogit, Marimekon, Iittalan ja Stockmannin mainoskuvat sekä näyttävät lehtikuvat Imagessa, Trendissä ja Oliviassa. Mikko Ryhänen opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa sekä Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.
Sisustusarkkitehti Elisa Ryhänen-Derrett (Fyra, Vuoden 2020 sisustusarkkitehtitoimisto) opettaa Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan tutkinnossa. Fyra on toteuttanut tilakonseptointia ja sisustusarkkitehtuuria ja -suunnittelua monille tunnetuille asiakkaille (esimerkiksi Skanno Showroom, Kämp Bar, Box by Posti, Loreal sekä lukuisia hotelleja).
Designer ja Marimekon tuotesuunnittelija Johanna Salovaara (aikaisemmin muun muassa Stockmann Designstudio) on muodin ja vaatesuunnittelun kokenut ammattilainen. Monia muotibrändejä luoneella Salovaaralla on laaja-alaista kokemusta naisten, miesten ja lastenvaatesuunnittelusta kansainvälisessä työympäristössä, sekä luovan että kaupallisen osaamisen parissa. Kestävän kehityksen arvot, loppuunviety tuotekehitys ja kaupallinen ajattelu ovat olennainen osa Salovaaran ydinosaamista. Hän opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa.
Esittelyteksti on tulossa.
Designmuseon johtajana toimiva Jukka Savolainen pitää Helsinki Design Schoolissa muun muassa suomalaiseen muotoiluun keskittyviä luentoja. Helsingissä sijaitseva Designmuseo on valtakunnallinen erikoismuseo, joka järjestää muotoilun nykyaikaa ja historiaa esitteleviä näyttelyitä. Museon kokoelmissa on 75 000 esinettä, 40 000 piirustusta 100 000 kuvaa sekä tuhannen muotoilijan tiedot käsittävä muotoilijarekisteri. Designmuseon alaisuudessa toimivat myös Arabian Museo, Iittalan lasimuseo sekä Nuutajärven lasimuseo.
Anni Silamo johdattaa Helsinki Design Schoolin muotimarkkinoinnin ja visuaalisen markkinoinnin opiskelijat tapahtumamarkkinoinnin ja kokemuksellisen markkinoinnin pariin. Silamo työskentelee nykyisin yrittäjänä ja on yksi luovan vaikuttajamarkkinointitoimisto Content Cornerin perustajaosakkaista. Hänellä on vahva tausta kokemuksellisen markkinoinnin puolelta: hän aloitti uransa yli kymmenen vuotta sitten tapahtumamarkkinoinnin parissa, ja vuosien varrella kokemusta on kertynyt laaja-alaisesti niin markkinointiviestinnän asiakkuusjohdollisista töistä kuin myyntitehtävistäkin. Anni Silamon johtamia kokemuksellisen markkinoinnin projekteja on palkittu muun muassa useilla Red Dot Design Award -palkinnoilla.
Monin tavoin ansioitunut taiteilija Kim Simonsson on pitänyt näyttelyitä eri puolilla maailmaa. Hän on saanut useita tunnustuksia ja palkintoja. Hänen maailmanluokan veistoksiaan on muun muassa Designmuseon, Sara Hilden taidemuseon, Victoria And Albert Museumin, Didrichsen Art Museumin, KONE Foundationin, Amos Andersson Art Museumin, Kiasman, National Museum of Norwayn, Shigaraki Museum of Contemporary Ceramic Artin sekä Helsingin Taidemuseon kokoelmissa. Kim Simonsson opettaa Helsinki Design Schoolin eri koulutuksissa.
Linda Sipilä ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen, kun hän nousi voittajaksi Suomen Muodin Huipulle (Project Runway) ohjelmassa vuonna 2011. Muotisuunnittelijan ja Muotimarkkinoinnin tutkinnoissa opettava Sipilä on opiskellut vaatesuunnittelua sekä luksusbrändien markkinointia korkeakoulussa arvostetussa Central Saint Martins College of Art and Designissa Lontoossa sekä Esmodissa Pariisissa. Hän työskentelee nykyään Y/PROJECTilla Pariisissa.
Camilla Sirén johdattaa Helsinki Design Schoolin web-suunnittelun opiskelijat visuaalisesti näyttävien verkkosivujen maailmaan. Hän hallitsee niin sitemapit, wireframesit, prototyping kuin esimerkiksi visual- ja mobile layoutitkin. N2 Creativessa aikaisemmin UX/UI-suunnittelijana toiminut Sirén on toteuttanut verkkosivustoja ja brändäämistä monille tunnetuille yrityksille. Nykyään Sirén toimii yrittäjänä Udda Creativen parissa. Camilla Sirén opettaa Helsinki Design Schoolin Web-suunnittelijan tutkinnossa.
Paola Suhonen on yksi tunnetuimmista nykysuunnittelijoistamme, joka on palkittu taiteellisista ansioistaan muun muassa Pro Finlandia -mitalilla sekä Suomi-palkinnolla. Ivana Helsingin lisäksi Paola Suhonen on suunnitellut tuotteita, konsepteja sekä kuoseja monille yhteistyökumppaneille, kuten Artekille, Googlelle, Topshopille, Coca-Colalle ja Canonille. Paola Suhonen on myös valmistunut elokuvaajaksi American Film Institutesta. Hän opettaa useissa eri Helsinki Design Schoolin koulutusohjelmissa.
Esittelyteksti on tulossa.
Pitkän linjan arvostettu ruoka- ja mainosalan ammattilainen Nikola Tomevski on tehnyt vaikuttavan uran ruokastylistina sekä valokuvaajana. Hän on työskennellyt niin Suomessa kuin Euroopassakin muun muassa suurimpien kaupanalan brändien kanssa. Nykyisin Tomevski luotsaa ruoka- ja tuotekuvaukseen erikoistunutta Tomevski & Co:ta ja toimii valokuvaajan, ohjaajan sekä luovan suunnittelijan tehtävissä. Hänen vankka kokemuksensa työskentelystä niin kameran edessä kuin takanakin luo hänelle ainutlaatuisen kyvyn luoda esteettisesti hienoja, mutta kameran edessä toimivia kokonaisuuksia. Nikola Tomevski opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin sekä Valokuvaajan tutkinnoissa.
Jenni Tuominen on premium-luonnonkosmetiikkasarja Henua Organics:in perustaja ja yksi brändin tärkeimmistä rakentajista. Hänellä on pitkä ura niin kosmetiikan maailmassa kuin kansainvälisten premium-merkkienkin parissa työskentelystä. Tuominen valmistui kosmetologiksi 2006 sekä on opiskellut myös luonnonkosmetiikan valmistamista. Tuominen on hyvin perillä alan trendeistä ja tuntee luonnonkosmetiikan raaka-aineet, formuloinnin, sertifikaatit, alan standardit ja tuoteturvallisuuden säädökset. Hänellä on myös kokemusta luksustuotteiden kansainvälisistä markkinoista.
Muodin pitkän linjan ammattilainen Kalle Urpola (Sales Executive Tommy Jeans & Calvin Klein Jeans, Tommy Hilfiger Accessories / PHV Finland) opettaa Helsinki Design Schoolin Muotimarkkinoinnin tutkinnossa. Urpolan innostamana opiskelijat pääsevät tutustumaan suurten muotitalojen mallistojen ja tuotteiden suunnittelun sekä tuotannon maailmaan. Hän tutustuttaa muodin opiskelijat myös esimerkiksi huippunykyaikaisten showroomien toimintaan.
Viivi Valkeeniemi (Studio Viivi) on luonut elämyksiä kukilla niin lehtikuviin, mainoksiin, tapahtumiin kuin yksityistilaisuuksiin. Valkeeniemen luovaa osaamista ovat hyödyntäneet monet tunnetut yritykset, kuten Iittala, Vallila, Forum (Miltton Studios), Moët & Chandon (Polhem PR), Esprit (Polhem PR), Foreo (St. George Hotel), Zalando Kids (Polhem PR) sekä Hakola. Lisäksi hänen lumoavia kukkateoksiaan on nähty erilaisissa tapahtumissa, kuten Flow Festivaaleilla. Viivi Valkeeniemi opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa.
Valokuvaaja Akseli Valmunen on palkittu dokumentaarisen kuvan huippuammattilainen (Young Nordic Photographer of the year 2016, Photojournalist of the year 2017). Hänen valokuviaan on julkaistu useissa johtavissa medioissa. Lisäksi Valmunen on palkittu useista kuvareportaaseista (Reportage of the year (Honorable mention), Photojournalism Contest, Finland 2018, Press photo of the year, Photojournalism Contest, Finland 2016, Reportage of the Year, Photojournalism Contest, Finland 2016). Akseli Valmunen opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa.
Helsinki Design Schoolin Sisustussuunnittelijan ja Visualistin tutkinnoissa opettava Susanna Vento on tunnettu monista näyttävistä lehtikuvien, miljöiden, mainosten, tapahtumien sekä muun muassa näyteikkunoiden stailauksista. Vento on toteuttanut pitkän uransa aikana stailauksia monille tunnetuille asiakkaille, kuten Marimekko, Stockmann, Timberwise, Artek, Iittala, Luhta Home, Arabia ja Adea.
Lassi Vierikko on käsikirjoittanut lukuisia lyhytelokuvia, dokumentteja sekä televisiosarjoja (muun muassa Ismo, Kevyttä yläpilveä, Downshiftaajat, Ex-Onnelliset, Putous, Spirituaaliset, Made in Finland). Hän on kirjoittanut myös jännitysromaanin Fennia sekä pitkän dokumenttielokuvan Fences around us. Lisäksi hän on toiminut dramaturgina, script editorina ja story linerina lukuisissa projekteissa (esimerkiksi Huone 301 sekä Aallonmurtaja).
Ammattivalokuvaaja Otto Virtanen on kuvannut upeita henkilö-, muoti- ja mainoskuvia tunnetuille medioille ja yrityksille, kuten Marimekolle, Cosmopolitanille, Boreniukselle, Elisalle sekä Warner Musicille. Otto Virtanen opettaa Helsinki Design Schoolin Valokuvaajan tutkinnossa.
Sini Virtanen on Blue Lagoon Beauty -yrityksen perustaja ja omistaja. Blue Lagoon on hieno menestystarina, joka on kasvanut vuoden 2006 perustamisen jälkeen yhdeksi Suomen suurimmista kauneusalan yrityksistä. Blue Lagoonin kahdeksassa liikkeessä käy vuosittain yli 60 000 asiakasta, joita palvelee yli 140 alan ammattilaista. Yksi Blue Lagoonin menestyksen salaisuuksista on intohimoinen ajankohtaisten kauneusalan ilmiöiden ja trendien seuraaminen. Sini Virtanen opettaa Helsinki Design Schoolin eri koulutusohjelmissa.
Laura Väinölä on luovuuden ammattilainen, jonka luonnonmateriaaleista, kuten kukista, kasveista ja kivistä, syntyvät tapahtumakoristukset, taidokkaat valokuvat, näyttävät esillepanot tai kauniit kukkataideteokset ovat ihastuttaneet yleisöä muun muassa Iittalan, Aarikan ja Artekin myymälöissä, Olivia-lehden kannessa, Tove Janssonin 100-vuotisjuhlissa Finlandia-talolla sekä muotoilija Klaus Haapaniemen tuotekuvissa. Hänet palkittiin vuoden muotoilijana vuonna 2014 sekä Design Forum Finlandin vuoden nuorena muotoilijana 2016. Nykyään hän toimii Marimekon luovana johtajana. Laura Väinölä opettaa Helsinki Design Schoolin Visualistin tutkinnossa.
Copyright Helsinki Design School. All copyright and other intellectual property rights in all logos, designs, text, images and other materials on this website
are owned by Helsinki Design School or appear with permission of the relevant owner. Helsinki Design School is a registered trademark. All rights reserved.